Mål: Understand revisioner vs. versioner, se og sammenlign ændringer, og vælg den rigtige versioneringsopsætning (deaktiveret, automatisk, manuel, godkendelse).
Før du går i gang #
- Plan: Revisioner er tilgængelige på alle planer. Avanceret versionsstyring—Auto/Manuel versionsstyring, godkendelsesflows og gendannelse fra ændringsloggen—kræver Versionsstyring-tilføjelsen. Den er ikke inkluderet i Core-, Essential- eller Advanced-planen i sig selv.
- Rolle: Alle brugere med redigeringsadgang kan se revisioner. Oprettelse af en version og valg af versionsstyringsmuligheder kræver Owner- eller Editor-adgang til processen eller aktiviteten.
- Opsætning: Ingen særlig opsætning, når Versionsstyring-tilføjelsen er aktiveret—indstil versionsstyringsmuligheder fra processens eller aktivitetens redigeringstilstand.
Grundlæggende om ændringer og versionering #
Lad os forklare nogle grundlæggende begreber.
Hver redigering gemmes som en revision. Revisioner oprettes automatisk, mens du redigerer, og når du afslutter redigeringstilstand efter ændringer. En version er et navngivet, formelt øjebliksbillede, du vælger at udgive til brugere.
Opret versioner for væsentlige ændringer (indhold eller flow), så brugere bliver underrettet, og din historik forbliver klar – uden at skabe støj for mindre redigeringer.
Versionsstyring tilstande #
- Udgivet – den version, der er live og vises til alle brugere.
- Afventer godkendelse – en version, der er til gennemgang af udvalgte godkendere.
- Version XXX – en version, der ikke er i proces.

Indstil versioneringsmuligheder #
- Deaktiveret – ingen formelle versioner, kun revisioner.
- Auto – en ny version oprettes automatisk efter ændringer i diagrammet.
- Manuel – du opretter versioner, når du beslutter det.
- Kræv godkendelse – versioner går først live efter godkendelser.
Læs Arbejd med godkendelser for at lære, hvordan du håndterer processer, der kræver formelle godkendelser før offentliggørelse.
Du er færdig, når den versionsstyringsmulighed, der matcher din proces’ behov, er valgt og gemt.
Se revisioner og versioner #
- Åbn processen (eller en aktivitet) og gå ind i redigeringstilstand.
- Åbn Ændringsloggen
- Vælg et element for at se en forhåndsvisning af processen/aktiviteterne, som de var på det tidspunkt.

Du er færdig, når du kan forhåndsvise processen eller aktiviteten, som den så ud på det valgte tidspunkt.
Sammenlign og rul tilbage #
Klik på Vælg attributter… for at sammenligne versioner og beslutte, hvilke attributter du vil gendanne (hvis nogen). Når du klikker på ‘Anvend’, vil det aktuelle proceskort automatisk blive erstattet med den ældre revision.

Du er færdig, når du har klikket på Anvend, og proceskortet afspejler de gendannede attributter.
Opret en version #
Sørg først for, at processen er indstillet til Manuel versionering.
1. Start guiden #
Åbn processen i redigeringstilstand og klik på Opret version (øverst til højre):

Gennemfør nu guiden trin for trin.
2. Navngiv version #
Giv den et valgfrit navn, hvis et nummer ikke er nok.

2. Angiv godkendere (valgfrit) #
Angiv godkendere (hvis dette er påkrævet og opsat for processen eller kontoen).
Gluu viser Ejer og alle Redaktører som standard, men du kan fjerne og tilføje brugere.
Klik på ‘Send anmodning’ for at sende godkendelsesanmodninger via e-mail med links til processen.

3. Underret kolleger ved offentliggørelse #
Underret kolleger, når den nye version er offentliggjort. Vælg og fravælg for at målrette præcis de personer (og rollemedlemmer), der kan blive påvirket af ændringen.
Tilpas derefter standardteksten, der opsummerer ændringerne.

Du er færdig, når du har gennemført guiden, og den nye version er udgivet, og notifikationer er sendt.
FAQ – Versionsstyring og revisioner #
Revisioner er tilgængelige på alle planer. Avanceret versionsstyring—Auto eller Manuel versionsstyring, godkendelsesflows og gendannelse fra ændringsloggen—kræver Versionsstyring-tilføjelsen. Den er ikke inkluderet i Core-, Essential- eller Advanced-planen i sig selv.
En revision gemmes automatisk, hver gang du redigerer og forlader redigeringstilstand—det er en rå historik over ændringer. En version er et navngivet, formelt øjebliksbillede, du vælger at udgive til brugere, typisk oprettet ved væsentlige ændringer i indhold eller flow, så brugere bliver underrettet uden støj fra mindre redigeringer.
Deaktiveret beholder kun revisioner uden formelle versioner. Auto opretter automatisk en ny version efter ændringer i diagrammet. Manuel lader dig beslutte præcis, hvornår du vil oprette en version. Du kan også kræve godkendelse, så versioner først går live, når godkendere har godkendt.
Åbn ændringsloggen, vælg et element for at forhåndsvise det, og klik derefter på Vælg attributter for at vælge, hvilke attributter der skal gendannes. Når du klikker på Anvend, erstattes det aktuelle proceskort med den ældre revisions valgte attributter.
I sidste trin i guiden Opret version vælger du, hvilke kolleger og rollemedlemmer der skal underrettes—du kan målrette præcis de personer, der er påvirket af ændringen, og justere standardresuméteksten, før du sender.